Aanbiedingen
Klik hier om de actie van aankomende maand te bekijken! De acties kunnen op het gebied van fitness of zonnebank zijn.
Gratis proefles
Heeft u interesse in een gratis proefles, vul hier uw gegevens in, dan nemen wij contact op om een afspraak in te plannen.
Partners
Fysiosport Capelle heeft voor een aantal organisaties speciale aanbiedingen om te sporten. Klik hier voor meer informatie.
Vacatures
Klik hier voor een overzicht van openstaande vacatures bij Fysiosport Capelle.

Atlas Reflex Therapie

Opvattingen Atlas Reflex Therapie

De basisgedachte van deze behandelmethode berust op het gegeven dat door een ongeval of forse val er functiestoornissen zijn ontstaan in de wervelkolom. Hierbij zijn stoornissen in het bewegen van de hoge nek (hoofd, eerste en tweede nekwervel) zeer invloedrijk.

 

Hoe werkt deze methode?

Door middel van het mobiliseren de nek, wordt de verstoorde houding en beweging van de wervels t.o.v. elkaar hersteld. De wervelgewrichten komen weer los en kunnen weer bewegen, waardoor de smering van het gewricht zich herstelt, wat slijtage tegengaat. Tevens ontspannen de omliggende spieren en de doorbloeding verbetert. Het risico van de behandeling is vrijwel nihil, aangezien de therapeut alleen maar een spierreactie, een reflex, uitlokt. Het lichaam van de patiënt kan zo op zijn eigen, specifieke wijze reageren.
.

Behandelingsgebied (voorbeelden):

  • Whiplash;
  • Rugklachten, waaronder hernia en ischias;
  • Nek-, arm- en schouderklachten (evt. carpaal tunnelsyndroom);
  • Hoofdpijn, migraine, evenwichtsstoornissen (draaiduizelingen);
  • Aangezichtspijn;
  • Hyperventilatie.

Deze behandeling heeft geen 100% slagingspercentage, maar wel hoog. Wanneer het effect onvoldoende is zal de therapeut hierover met u in overleg gaan.